Wandelen in de natuur

in Mindfulness
Wandelen in de natuur

Vanmorgen had ik een afspraak. De afspraak verliep fijn en ik ging met een prettig gevoel de deur uit. Ik stapte in de auto en moest de snelweg persé de 'verkeerde' kant op opgaan, om dan een stukje verderop weer te kunnen keren. Ik realiseerde me echter dat ik richting een mooi natuurgebied reed en besloot dat ik wel een uur studie kon missen. Ik was namelijk eigenlijk van plan om me thuis op de voorbereiding van de anatomietoets van komende zaterdag te storten.
Ik koos een wandeling van vijf kilometer uit die door het bos en over de hei gaat en ging op weg. In gedachten verzonken liep ik rond, tot ik al snel door het geblaat van een flinke kudde schapen en het concert van een aantal kikkers uit mijn mijmeringen werd gehaald. Aan de rand van een vennetje bleef ik staan om te zien of ik de kikkers kon ontdekken. Alsof ze me opmerkten, werden ze stil, toch kon ik één kikker onderscheiden in het water. Ik liep verder met het voornemen meer mindful te zijn en de omgeving bewust in me op te nemen.
Vanaf dat moment hoorde ik ook de vogels -waaronder een koekkoek- en genoot ik van het licht dat tussen de bladeren doorspeelde. Ik zag twee grote zwarte kevertjes op hun ruggetje liggen en draaide ze voorzichtig om. Ik merkte op de heide een libelle op die langs kwam waaien. Een eind verder schoot een kleine groene salamander voor mijn voeten de bosjes in. Toen ik bijna terug was bij het beginpunt zag ik twee muisjes tussen de dode bladeren scharrelen. Een paard verkleed als zebra maakte me tot slot nog aan het lachen. Ik genoot van mijn gestolen uurtje in de natuur en heb net heel tevreden en geduldig zitten studeren. Wat een mooie dag!
DSC_0055.JPG

Nieuwe reactie plaatsen

Naam
E-mail
Bericht

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.