Contact maken

in Verbinding
Contact maken

Herken je het dat je 's-ochtends naar je werk fietst, blik naar beneden gericht, een hoofd vol gedachten? Of misschien dat je zo in de trein stapt al peinzend over hoe de dag eruit gaat zien of piekerend over iets wat je eerder overkwam. Mij overkomt dit nog steeds geregeld, ondanks mijn achtergrond met yoga en mindfulness.
Zo fietste ik vandaag in gedachten verzonken richting de stad, mijn hoofd bij een gesprek van gisteren. Opeens klapwiekte er een reiger vlak over me heen, op de voet gevolgd door zijn wederhelft. (Ik weet eigenlijk niet of reigers een duurzame relatie aangaan, maar goed.) Het greep mijn aandacht en hielp me om bewust mijn blik op de wereld te richten. Dat was maar goed ook, anders was ik die prachtige glimlach misgelopen, die een dame op de fiets me een paar honderd meter verderop schonk. Ik beantwoordde deze uiteraard met een zo stralend mogelijke lach van mijn kant.
Zo'n moment kan je dag echt opfleuren. Ik heb me dan ook voorgenomen om de komende tijd onderweg bewust contact te maken met de mensen die net als ik de wereld in kijken. Een groet met een woord of een lach. Als je dit leest, doe je dan met me mee?

bron foto: http://www.digi-irma.nl/fotoalbum/vogels-birds/reiger.html

Nieuwe reactie plaatsen

Naam
E-mail
Bericht

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.