Vuilniswandelen

in Verbinding
Vuilniswandelen

Verbinding kan met jezelf zijn, zoals ik in de inleiding ook al aangaf. Het kan - vanzelfsprekend - verbinding zijn met anderen. Maar er is ook verbinding met de natuur - onze prachtige wereld. Het is belangrijk dat we goed voor onze aarde zorgen, dat weten we eigenlijk allemaal wel. Ik probeer hier zelf bewust mee bezig te zijn door bijvoorbeeld mijn afval te scheiden, de verwarming niet te hoog te zetten, lampen uit te doen als ik niet in een ruimte ben, zelf tassen mee te nemen naar de winkel en steeds vaker te kiezen voor ecologisch als het gaat om (af)wasmiddel en dergelijke. Dit alles in het kader van: alle beetjes helpen.

Een paar weken terug kwam ik een inspirerende man tegen terwijl ik aan het hardlopen was. Deze man liep voor me in een typische wandel-outfit, makkelijke broek, kleine rugzak en stevige wandelschoenen. Hij had werkhandschoenen aan en een vuilniszak in zijn hand. Tijdens zijn wandeling raapte hij alle afval uit de berm op en liet het in de zak verdwijnen. Ik sprak hem aan door een complimentje te geven. Hij vertelde dat hij een keer in de week op zijn wandeltochten een vuilniszak meeneemt. Hij vult dan één zak om zo iets extra’s te doen voor de natuur. Ik vond het zo’n mooi initiatief!

Tijdens het hardlopen gaat het me niet lukken, maar ik heb me voorgenomen de volgende keer dat ik ga wandelen een vuilniszak mee te nemen, om de natuur en deze man te steunen. Zoals je ziet op de foto, hangt de zak al klaar. Denk je eens in hoe het zou zijn als we dat allemaal zouden doen... Wie doet er mee?

Nieuwe reactie plaatsen

Naam
E-mail
Bericht

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.