Smoothie tijd!

in Voeding
Smoothie tijd!

Yes! Het voorjaar is nu echt aangebroken. De afgelopen dagen leek het zelfs al bijna zomer, hoe heerlijk is dat! Voor mij betekent dat: ontbijten met smoothies. In de koude maanden vind ik het heerlijk om havermoutpap te maken, maar nu het warmer wordt, staan smoothies weer op het programma voor het ontbijt. Ik kies voor zogenaamde groene smoothies met zowel groenten als fruit. Een goede manier om extra (groene) groenten binnen te krijgen. Ik ben dan ook superblij met mijn nieuwe blender, want die kan de groenten goed verwerken.
Misschien denk je als je dit leest: "Getver, groenten in een smoothie." Daar kan ik me iets bij voorstellen, dat dacht ik eerst ook. Toch hoeven de groenten helemaal niet zo overheersend te smaken. Als je relatief veel fruit neemt en een zachte groene bladgroente zoals spinazie, dan proef je vooral het zoete fruit. Zelf vind ik het nu leuk om te experimenteren met vergeten lente groenten zoals raapsteeltjes en postelein. Deze week ga ik postelein proberen in de smoothie. Als het een lekkere smoothie wordt, zal ik het recept met jullie delen.
Mocht je geïnspireerd zijn geraakt: Er zijn ontzettend veel recepten beschikbaar op internet, google maar. Je kunt er ook goed mee experimenteren en gewoon bij elkaar 'gooien' wat je lekker vindt. Ikzelf heb het boek: "70 Groene Smoothies" van Marjolijn van der Velde. Dat boek vind ik vooral leuk omdat er een opbouw zit in de recepten. Voor groentjes, beginners, medium drinkers, gvorderden en actievelingen. Op die manier kun je de hoeveelheid en smaak van de groenten rustig opbouwen.
Maken jullie wel eens groene smoothies? Wat is je favoriete recept?

Nieuwe reactie plaatsen

Naam
E-mail
Bericht

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.