Marche Internationale de Diekirch

in Yoga
Marche Internationale de Diekirch

Zoals ik vorige week maandag al liet weten in mijn hardloop-blogje, ging ik afgelopen weekend naar Luxemburg om te wandelen. Deze Marche (hij heette vroeger Marche de l'armée) is een tweedaagse. Je kunt kiezen tussen 12, 20 en 40 kilometer. Ik ging samen met mijn oom die in Luxemburg woont voor de 20 kilometer. Wij zijn allebei niet speciaal geoefend in wandelen, dus 20 is dan voldoende.
Op zaterdag startten we om negen uur. We hadden er een goed tempo in zitten. Het landschap rondom Diekirch is prachtig, ook wel pittig vanwege de hoogteverschillen, maar dat maakt het uitzicht natuurlijk extra mooi. Voor de pauzes namen we lekker de tijd. Op elke rustplaats gingen we zitten en vanaf de tweede stop hoorde daar een biertje bij. Om een uur of drie kwamen we weer binnen en besloten dat daar ook op gedronken moest worden. Het was een gezellige dag. Op de foto zie je mij met mijn nicht Tatiana, die kwam ons oppikken na het lopen en uiteraard delen in de feestvreugde.
IMG-20160522-WA0007.jpg
Het feestje ging 's-avonds bij mijn oom en tante thuis nog een hele poos door, maar rond half een vond ik het mooi geweest en ben ik gaan slapen. De volgende ochtend vroeg was iedereen nog in diepe rust toen ik wakker werd. Ik besloot mijn oom niet te wekken en ging in mijn eentje voor de tweede 20. Ik startte om half acht en had er stevig de pas in. Het lopen ging heerlijk, het zonnetje scheen zelfs een poos en ik genoot volop van mijn omgeving.
DSC_0017.JPG
Het ging zo lekker dat ik besloot geen pauzes in te lassen en door te jakkeren naar de finish. Om elf uur kwam ik daarom alweer over de streep. Mijn oom wachtte op mij met applaus. Wat een mooie ochtendwandeling! Een biertje als beloning zat er die dag helaas niet in, want ik moest nog terugrijden naar Nederland.
Onderweg in de auto begon de regen, dus de timing was perfect geweest. Verder moet ik eerlijk toegeven dat ik mijn schoenen niet aan kon houden vanwege de drukpunten en blaren. Gisteren had ik ook nogal stijve benen. Maar al met al viel het me niet tegen om ongetraind twee keer 20 km te lopen. Ik heb genoten van een heerlijk weekend met lieve familie, veel lol en veel beweging in een mooie omgeving. Volgend jaar ga ik zeker weer!
DSC_0018.JPG

Nieuwe reactie plaatsen

Naam
E-mail
Bericht

Je e-mailadres zal nooit worden gepubliceerd.