Over mij


Mijn naam is Birgit Donkers.

Na mijn middelbare school studeerde ik Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit. Ondanks deze wetenschappelijke scholing, bleek ik meer een praktijk mens te zijn.
Sinds mijn eerste zwangerschap in 2010 ben ik begonnen met de beoefening van yoga. In eerste instantie vond ik het eigenlijk niet uitdagend genoeg. Ik was gewend om hard te lopen, van yoga werd ik lang niet zo moe. Gaandeweg de zwangerschap merkte ik echter de impact die het had op mijn gemoedstoestand. Ik merkte dat ik bewuster met mijn emoties om kon gaan, daarnaast werd ik me meer en meer bewust van mijn lichaam. Ik voelde beter wanneer ik gespannen was en kon makkelijker ontspannen. Dat waren de eerste stappen op mijn yogapad en er volgden er meer.

Na de bevalling wist ik niet hoe snel ik weer op de mat moest komen, ik had het gemist om yoga te beoefenen. Ik wilde me verder verdiepen in de yoga en koos voor de kinderyoga docentopleiding, daarop volgde de therapeutische kinderyoga. Ik merkte dat ik me niet alleen in kinderen wilde verdiepen, maar vooral in mijn eigen yogabeoefening en begon met de vierjarige docentopleiding Yoga & Vedanta. In juni 2017 behaalde ik mijn diploma. Tijdens de opleiding startte ik begin 2015 met het geven van yogales. Inmiddels geef ik meerdere lessen per week en ben ik lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.

En, omdat je nooit bent uitgeleerd, heb ik de nascholing yogatherapie gevolgd van Shinamasta Stiles. Daarnaast heb ik me verdiept in Mindful Yoga-based Acceptance & Commitment Therapy op basis waarvan ik mijn trainingen geef.

‘Practice what you preach’ is voor mij het uitgangspunt. Mijn lessen en trainingen vloeien voort vanuit mijn eigen ervaring en die ervaring wil ik graag met jullie delen.

Wees stralend als een zonnetje en vind de wijsheid in jezelf
Namasté
Birgit, februari 2020